Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Περικοπες σε επιδοματα ΑμΕΑ

Το υπουργείο Οικονομικών, όντως εξετάζει σενάρια περικοπών των επιδομάτων αναπηρίας - αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το κύριο βάρος της πολιτικής του σε σχέση με τους αναπήρους, εστιάζεται στον εξορθολογισμό του όλου συστήματος και στον αποκλεισμό των αναπήρων-μαϊμού.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Την ίδια στιγμή το επίδομα αναπηρίας των 300-350 ευρώ, δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα της οικογένειας. Είναι ένα επίδομα που καλύπτει στοιχειώδεις επιπτώσεις της αναπηρίας του δικαιούχου στο οικογενειακό περιβάλλον - χρήματα που πηγαίνουν στην... πραγματική οικονομία. Υπάρχει η σκέψη να περικοπούν 100 ευρώ από τα επιδόματα και απ' την άλλη η κυβέρνηση παραιτείται από 1,9 δισ. που οφείλει η Ζήμενς.
Τα ιδρύματα της Πρόνοιας είναι έτοιμα να κλείσουν - και απ' την άλλη μεριά, ο κος Προβόπουλος τόλμησε να κουρέψει, όχι μόνον τα αποθεματικά των ταμείων και των πανεπιστημίων, αλλά και των ιδρυμάτων πρόνοιας . Αν μια οικογένεια που έχει ένα παιδί με αυτισμό, νοητική καθυστέρηση, σύνδρομο ντάουν, με υψηλό κόστος στήριξης, αποφασίσει να πει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό, το κόστος για την Πολιτεία, από την εισαγωγή ενός τέτοιου ατόμου σε ίδρυμα Πρόνοιας, θα είναι 10.000 ευρώ το μήνα.
Στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, εκκρεμούν 70.000 περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν να εξεταστούν για επίδομα. Είναι ανασφάλιστοι και δεν το λαμβάνουν, ενώ θα έπρεπε να το λαμβάνουν μέχρι την στιγμή της εξέτασης, γιατί δεν είναι δική τους ευθύνη που δεν εξετάστηκαν έγκαιρα.

απο επιτροπές ΔΙΟΔΙΑ STOP

3 σχόλια:

mplampla21 είπε...

ρε μαυροπροβατε δεν εχεις μειλ να σε ρωτησω ενα πραμα? εκεινη τη φωτο που ειχες στο γιουτιουμπ με τον εγκεφαλο με τις αλυσιδες σε κοκκινο φοντο που μπορω να τη βρω..? την ψαχνω εδω κ καιρο αλλα δεν...

m είπε...


http://tinypic.com/r/65d88w/6

Fantougiatrou είπε...

gt ti to parakseno exei ,kala kanoune k ta kovoune ola apo ta amea ,afta mas xreokopisane,gt dn eixan tin aparetiti dianoisi na doulepsoun k na plirosoun forous,ti dld dn prepi na tous kopsoune???ADE NA VROUNE dianoisi k na vroune k doulia oste na mn ts dini tipota to kratos kai naso8oume,na pane na ginoun epistimones k ergates tautoxrona arketa ka8isane kairos gia doulia(akoma k gia autous)..(astieuomai fisika)